DE UITGEVERIJ


 

Uitgeverij Jasmijn is in 2020 opgericht door directeur Marjolein Hermes. De uitgeverij is een eigenwijs, jong en authentiek bedrijf. De kritische redactie brengt alleen boeken uit die je in één adem uit wil lezen: indrukwekkende en taboedoorbrekende non-fictie met een rauw randje. De redactieleden zijn allen professionals in de Nederlandse taal- en letterkunde.

Collectie

 

De stem van het donorkind
Sinds een aantal jaar kom je meer dan ooit nieuwsberichten over zaaddonatie tegen. De meest schaamteloze onthullingen krijgen het podium. Helaas wordt één groep binnen dit thema te vaak over het hoofd gezien, namelijk de donorkinderen zelf. Deze groep volwassenen heeft ook een stem en een bijzondere kant van het verhaal om te delen. Want wie luistert er eigenlijk naar de unieke en aangrijpende verhalen van deze donorkinderen? Wie kent deze verhalen achter zaaddonatie nu écht?
Marjolein Hermes – directeur van de uitgeverij én donorkind uit 1985 - is tijdens haar zoektocht naar haar biologische vader nieuwsgierig geworden naar de ervaringen van andere donorkinderen. Samen met de redactie van Uitgeverij Jasmijn heeft zij tientallen donorkinderen uit Nederland en België gesproken. Twaalf daarvan schreven zelf hun verhaal en die verhalen vormen samen dit boek: De stem van het donorkind.

Er was eens... PTSS
Hoe ga je om met een partner die PTSS heeft? Wat voor invloed heeft PTSS op een relatie of huwelijk? Veerle en Jasper geven in Er was eens PTSS een zeer persoonlijke inkijk in hun gevecht met en tegen de PTSS van Veerle. 'Leven met een vrouw die PTSS heeft is als een ritje in een achtbaan met blinddoek om en oordoppen in', aldus Jasper. Heeft de PTSS gewonnen of leefden ze nog lang en gelukkig?

In de schaduw van PTSS 
Wat is PTSS en wat doet het met iemand? Hoe wordt het veroorzaakt en hoe kom je er weer vanaf? Kom je er eigenlijk nog wel vanaf? In dit boek In de schaduw van PTSS schrijven tien krachtige volwassenen hun verhaal.


Narcisme is a bitch - E-book

Het in november 2020 verschenen verhaal Narcisme is a bitch werd in de media omschreven als een 'indrukwekkend verhaal in onverbloemde taal' en 'heftig, maar onmisbaar voor iedereen die met een narcistische moeder te maken heeft'. Wij zijn trots dat schrijftalent Jasmijn A. zich heeft verbonden aan ons.