Podcast


PODCAST OKTOBER 2022 - 17 minuten
Deze aflevering staat volledig in het teken van eetstoornissen. Marjolein deelt met jou een indrukwekkend fragment van Danique, uit het boek In de schaduw van PTSS, over haar strijd tegen anorexia. Ook gaat Marjolein in gesprek met ervaringsdeskundige Wendy. Fotografie is sinds vier jaar haar grote passie en daarvoor heeft ze tien jaar in de GGZ/psychiatrie gewerkt als vak therapeut beeldend. Wendy heeft zo'n tien jaar een eetstoornis gehad, maar leeft inmiddels een heel gelukkig leven! Tot slot neemt onze vaste columnist Alisa je mee in haar woordenwereld. Ze vertelt, met een vleugje zelfspot, over haar visie op eetstoornissen.

PODCAST APRIL 2022 - 35 minuten
In deze podcast gaat Marjolein in gesprek met autismespecialist Marijke Hartemink, ervaringsdeskundige Frieda van den Ende én onderwijskundige Katrien Verberne. De gesprekken gaan o.a. over de begeleiding die leerlingen met autisme nodig hebben, wat ASS nu precies is én over het jeugdboek De Schooister. Tot slot vertelt columniste Alisa hoeveel effect een snel veranderende maatschappij kan hebben op mensen mét en zonder autisme. Kortom, een prikkelrijke aflevering!

PODCAST MAART 2022 - 33 minuten
In deze indrukwekkende podcast ontrafelen we het doolhof dat narcisme heet. Marjolein gaat in gesprek met bekend therapeut en narcismedeskundige: Conny Lubbersen. Zij legt uit wat narcisme precies inhoudt, wat het verschil is tussen narcisme en narcistisch gedrag en waarom narcisme nog steeds zo onbekend is bij veel mensen. En zoals in iedere aflevering schreef Alisa weer een passende column voor de rubriek 'Alisa's woordenwereld'. Tot slot komen drie ervaringsdeskundigen aan het woord die, ieder op hun eigen manier, te maken hebben gehad met narcisme in hun leven.

PODCAST FEBRUARI 2022 - 29 minuten
In deze aflevering 'Moe van taboe' hoor je vier aangrijpende verhalen over long COVID, seksueel misbruik en PTSS. Ook spreekt Marjolein met Sjef Berendsen, algemeen directeur van Psychotrauma Expertise Centrum PsyTrec. Hij vertelt waarom er nog altijd een taboe rust op PTSS en legt uit hoe PTSS eerder gesignaleerd kan worden. Tot slot neemt columnist Alisa jou mee in haar woordenwereld en beschrijft zij haar ervaring met diverse taboes in haar leven. 

PODCAST JANUARI 2022 - 24 minuten
Het thema van deze eerste aflevering is De kracht van kwetsbaarheid. Niet alleen maak je kennis met Uitgeverij Jasmijn, maar ook met Diana Gerritse (co-auteur van De stem van het donorkind) én illustrator Gerda van Rijs (Zonder blad voor de mond).  Veel luisterplezier!